Sitemap
Svenska English Ryska

Aktuella utställningar

ANNE-KARIN FURUNES 
BEYOND THE PORTRAITS 

19 jun 2014 -31 aug 2014


Den norska konstnären Anne-Karin Furunes, född 1961,  har utvecklat en egen konstnärlig teknik. Med stora dukar, målade i svart eller vitt, framställer hon motivet genom att perforera duken. De utstansade hålens storlek och placering skapar bilden som i själva verket är en illusion; det som ögat upplever som prickar i en målning är i själva verket hål som visar väggen bakom tavlan. Furunes skapar skulpturala objekt på vars platta yta en föränderlig bild framträder när betraktaren rör sig framför konstverket.

Anne-Karin Furunes, som även är professor på Konstakademien i Trondheim, arbetar med minnen i vid mening och hämtar fotografiska förlagor till sina verk från privata album eller arkiv. Motiven är ofta ansikten av okända människor som har en gemensam historia. Bland annat har hon hämtat fotografier från Rasbiologiska institutet i Uppsala.

Furunes är en av Norges mest internationellt kända samtidskonstnärer med en omfattande utställningsverksamhet världen över. Hon har även gjort konst för offentliga platser och är aktuell med ett omfattande verk på Skogskyrkogårdens T-banestation i Stockholm.

 

Image75

Skördetider! Keramikäpplen av Birgitta Watz just nu i butiken!

DelimiterImage72

Kom och få en introduktion till Millesgården!

MILLESGÅRDEN | Herserudsvägen 32 Lidingö | Tel växel 08-446 75 90 | Info-Tel: 08-446 75 94 | Gruppbokningar: 08-544 80894 | E-post: bokning@millesgarden.se