Sitemap
Svenska English Ryska

AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR


INDIA Past >< Forward
20 - 27 MAJ 2015
En liten utställning vid Konsthallens entréplan

INDIA Past >< Forward är en hyllning till Indiens hävdvunna designtradition.
Med utgångspunkt i ett urval samtida designföremål, hämtar Studio Design Temple inspiration från och drar paralleller till Indiens historia i en utställning som visar bredden och sinnrikheten i denna 5000 år gamla civilisation.

Med historisk indisk vardagskonst skapas en syntes av form, funktion och material som under hundratals år legat till grund för formgivningens utveckling. En väsentlig aspekt av vardagsföremål är deras funktion som kulturbärare. Denna visuella dialog mellan det gamla och det nya riktar ljuset mot Indiens folk och deras levnadssätt.

Från en position i gränslandet mellan globalisering och uråldrig designkultur ger INDIA Past >< Forward en inblick i den starka framtidstro som präglar 2000-talets Indien.

Om man vill ta sig högt upp måste man ha djupa rötter, är devisen för Studio Design Temples presentation av INDIA Past >< Forward. En visuell dialog mellan föremål från Indiens dåtid och nutid.

Studio: Design Temple
Curator: Divya Thakur50 000 VILDA VÅRLÖKAR!
Våren 2015

KREATÖR: LANDSKAPSARKITEKT ULF NORDFJELL

Millesgården - Rosendals Trädgård - Prins Eugens Waldemarsudde

Tre av Stockholms mest omtyckta platser: Millesgården, Rosendals Trädgård och Prins Eugens Waldemarsudde visar våren 2015 en gemensam satsning på vårlökar i park och trädgård. Totalt har trädgårdsmästarna planterat 50 000 lökar. I Millesgårdens skulpturpark möts besökarna bland annat av ett hav av narcisser, kejsarkronor och stäppliljor utformade av landskaps-arkitekt Ulf Nordfjell och trädgårdsmästare Maja Stjernberg. Framför Annes hus på Nedre terrassen arrangeras en löktrappa, med tidiga vårlökar som krokus, iris och pärlhyacinter, allt odlat i krukor.

Skira lökplanteringar i en färgskala från vårens gröna toner med inslag av vitt, gult, orange och brunsvarta kontraster för att förstärka platsens karaktär och de vackra stenmurarna.

I Waldemarsuddes skärgårdslandskap möter vi Prins Eugens favoriter i slottets närmiljö med traditionella kompositioner och framför huvudentrén har gräsmattans tidiga vårflora kompletterats med olika sorters blomsterlök av trädgårdsmästaren Marina Rydberg. Allt i en färgskala som återfinns i Waldemarsuddes äldre löksortiment. Mängder av botanisk krokus, snödroppar, snöklockor, pärlhyacinter och scilla m.m. har kryddats med tidiga tulpaner och narcisser.

På Rosendals Trädgård möts trädgårdsdesignern Jaqueline van der Kloet och Ulf Nordfjell. Jacqueline van der Kloet är välkänd bland annat för sina "magiska blandningar" av blomsterlök i perenna planteringar. Till Rosendals Trädgårds pergolaplanteringar har Jacqueline designat blomsterlöksarrangemang i samspel med befintliga perenna planteringar. Pergolarabatterna, planerade av Rosendals trädgårdsmästare Malin Skiöld har nu fått ett tillägg av mängder med vårblommande lök. Färgskalan har baserats på de befintliga perennerna i mörkröda toner, med inslag av krämigt gult, blått, lila och varma toner i orange.

Image92

50 000 VILDA VÅRLÖKAR! Millesgården, Rosendals Trädgård och Waldemarsudde i gemensamt vårprojekt.

DelimiterImage87

Välkommen till Millesgårdens Webshop! Klicka på bilden.

MILLESGÅRDEN | Herserudsvägen 32 Lidingö | Tel växel 08-446 75 90 | Info-Tel: 08-446 75 94 | Gruppbokningar: 08-544 80894 | E-post: bokning@millesgarden.se