Sitemap
Svenska English Ryska

Aktuella utställningar

POMPEJI
En unik utställning på Millesgården!
KONSTHALLEN
20 sep - 18 maj 2015

Fråga vem som helst på gatan om Pompeji eller säg bara "Pompeji" och du får genast reaktioner. Döden så klart, spännande och ryslig på en och samma gång. Men också en stor nyfikenhet. Hur blev det efteråt? Vad har man hittat? Vad vet man om de som levde i vulkanens skugga? Kommer det att hända igen? Utställningen på Millesgården kanske inte svarar på alla frågor men ganska många!

Vi välkomnar er till bankiren Caecilius Iucundus hem, där han visar sina käraste föremål; affärsarkivet, silverservisen och de erotiska freskerna, liksom mer vardagliga saker som glasrutor och gångjärn.

Men hjälp av nygjorda 3D-modeller får vi uppleva hans villa, dels i sin forna prakt och dels som den ruin den är idag.

Utställningen är ett samarbete med det Svenska Pompejiprojektet som sedan mer än tio år bedriver utgrävningar i Pompeji. De svenska arkeologerna har varit framgångsrika när det kommer till upptäckter, vilket utmynnade i denna utställning. Kombinationen Millesgården, det svenska Pompejiprojektet tillsammans med inlånen från museet i Neapel är helt enkelt oslagbar!

Vi bjuder på specialeffekter och aha-upplevelser och Konsthallens atriumliknande utformning gör berättandet och gestaltningen trovärdig.

För vem? För alla de som reagerar på Pompeji! För de nyfikna och för de som vill uppleva en air av tiden och kanske ställa frågor om idag. För de som vill veta mer och för de som bara vill se en annorlunda utställning.

Föreläsningsserier, vetenskapliga såväl som populärvetenskapliga, kommer att arrangeras.

POMPEJI
KONSTNÄRSHEMMET

Carl Milles älskade Italien och inspirerades bland annat av Pompeji, vilket man kan se både i konstnärshemmets nyklassicerande interiörer och i den terrasserade parken.

Under en del av utställningsperioden visas ett antal målningar av konstnären och forskaren Agneta Freccero i Stora Ateljén. Motiven består av minnesbilder och intryck från hennes många besök i Pompeji.

Image87

Välkommen till Millesgårdens Webshop! Klicka på bilden.

DelimiterImage86

Barnspåret - detektivarbete i den antika staden! Hämta ett frågeformulär gratis i receptionen.

MILLESGÅRDEN | Herserudsvägen 32 Lidingö | Tel växel 08-446 75 90 | Info-Tel: 08-446 75 94 | Gruppbokningar: 08-544 80894 | E-post: bokning@millesgarden.se