Josef Frank, Butterfly, 1943-45. Foto: Svenskt Tenn
Konsthallen. Bild från en tidigare utställning. 
Konsthallen. Bild från en tidigare utställning. 

Aktuella utställningar

JOSEF FRANK
MÖNSTER - MÖBLER - MÅLERI
21 maj - 2 oktober 2016

I Millesgårdens stora sommarutställning sätts formgivaren och konstnären Josef Frank (1885-1967) in i ett konsthistoriskt sammanhang. Utställningen består av fyra delar. I Konsthallens stora sal presenteras Josef Frank som formgivare och mönsterkonstruktör.  

I det inre galleriet visas ett stort antal akvareller av Josef Frank, en tidigare okänd sida av formgivarens skapande som även presenteras i en nyutgiven bok. I Konsthallens projektrum visar elever fån Carl Malmstensskolan upp möbler tillverkade med Josef Franks design som inspiration. Annes hus, inrett av Svenskt Tenn och Josef Frank, öppnas så att besökare kan komma in i rummen och Franks inredningsidéer presenteras i texter. Den fjärde delen av utställningen är sommarrabatter och en blomstermatta på Nedre Terrassen, inspirerade av Josef Franks mönster och målningar, skapade av landskapsarkitekten Ulf Nordfjell. Blomstermattan stod klar första veckan i juni. 

På Konserthuset:
CARL MILLES - DE FYRA ÅRSTIDERNA. 
Foton av Yanan Li
28 juni - 20 augusti

Orfeusbrunnen, ett av Stockholms mest kända landmärken firar i sommar 80 år. Med anledning av jubileet visar Konserthuset, i samarbete med Millesgården, utställningen Carl Milles – de fyra årstiderna. Besökaren får på Konserthuset uppleva ett utsnitt ur Carl och Olga Milles konstnärshem på Lidingö. Fotograf Yanan Li har under årets fyra årstider fotograferat i Millesgårdens skulpturpark och ger oss, genom sina bilder, sin tolkning av parken.

Med Carl Milles skulpturer, parkbänkar och levande växter skapar vi dessutom en ”minipark” i Konserthusets Stora foajé – en oas mitt i Stockholms city. Fri entré. Guidade visningar ges dagligen 14:00, se mer på www.konserthuset.se