TOVE JANSSON
LUSTEN ATT SKAPA OCH LEVA
22 OKT - 22 JAN 2017

Tove Jansson (1914-2001) är en av de mest kända finska konstnärerna genom tiderna. Konstmuseet Ateneum i Helsingfors har producerat en vandringsutställning som presenterar Janssons breda karriär som konstnär, illustratör, karikatyrtecknare, författare och skapare av Muminfigurerna och -berättelserna. Turnén kommer att starta på Millesgården i Stockholm och fortsätter därefter till Göteborgs konstmuseum. Utställningen är producerad av Konstmueet Ateneum, Finlands Nationalgalleri.

Utställningen täcker alla skeden i Janssons produktiva karriär - måleriet från 1930-talets surrealistiska konstverk till 1960-70-talets mer abstrakta uttryck, de träffsäkra satiriska antimilitaristiska illustrationerna i tidskriften Garm, monumentalmålningarna i offentliga lokaler och berättelserna om Muminfigurerna som blivit otroligt populära i hela världen.

Allmänna visningar tisdagar och torsdagar 13:15. Se kalendariet för datum. 

TOVE JANSSON
LUSTEN ATT SKAPA OCH LEVA
Råddjurets Knappjakt - Ett familjeäventyr

Ta med familjen och leta efter Råddjurets knappar! Han älskar att samla på saker men verkar tappat några knappar i utställningen... Hitta dem och svara på kluriga frågor. Gratis, hämtas i receptionen. Visa resultatet i receptionen och få en liten belöning. Från ca 5 år. Knappjakten under utställningsperioden 22 okt - 22 jan 2017.
Råddjurets Knappjakt