Josef Frank, Butterfly, 1943-45. Foto:Svenskt Tenn
Konsthallen. Bild från en tidigare utställning. 
Konsthallen. Bild från en tidigare utställning. 

Aktuella utställningar

JOSEF FRANK
MÖNSTER - MÖBLER - MÅLERI
21 maj - 2 oktober 2016

I Millesgårdens stora sommarutställning sätts formgivaren och konstnären Josef Frank (1885-1967) in i ett konsthistoriskt sammanhang. Utställningen består av fyra delar. I Konsthallens stora sal presenteras Josef Frank som formgivare och mönsterkonstruktör.  

I det inre galleriet visas ett stort antal akvareller av Josef Frank, en tidigare okänd sida av formgivarens skapande som även presenteras i en nyutgiven bok. Anne hus, inrett av Svenskt Tenn och Josef Frank, öppnas så att besökare kan komma in i rummen och Franks inredningsidéer presenteras i texter. Den fjärde delen av utställningen är sommarrabatter och en blomstermatta på Nedre Terrassen, inspirerade av Josef Franks mönster och målningar, skapade av landskapsarkitekten Ulf Nordfjell. Blomstermattan stod klar första veckan i juni. 

På Konserthuset:
CARL MILLES - DE FYRA ÅRSTIDERNA. 
Foton av Yanan Li
28 juni - 20 augusti

Orfeusbrunnen, ett av Stockholms mest kända landmärken firar i sommar 80 år. Med anledning av jubileet visar Konserthuset, i samarbete med Millesgården, utställningen Carl Milles – de fyra årstiderna. Besökaren får på Konserthuset uppleva ett utsnitt ur Carl och Olga Milles konstnärshem på Lidingö. Fotograf Yanan Li har under årets fyra årstider fotograferat i Millesgårdens skulpturpark och ger oss, genom sina bilder, sin tolkning av parken.

Med Carl Milles skulpturer, parkbänkar och levande växter skapar vi dessutom en ”minipark” i Konserthusets Stora foajé – en oas mitt i Stockholms city. Fri entré. Guidade visningar ges, se mer på www.konserthuset.se