Tre ungdomar på Skulpturjakt i parken! 
Carl Milles älskade djur, det ser man överallt i parken.
En mätt gipspojke i Konstnärshemmet. Gipsoriginal till Dramatenkolonnerna. 

Barn/skola

Alla är välkomna till Millesgården, stora som små!

Vi erbjuder flera olika pedagogiska program för skolor. Det går också bra att besöka Millesgården på egen hand, oavsett om ni är en familj som kommer eller om det är en skolklass. Då kan Änglajakten och Skulpturjakten passa! Fråga oss i receptionen! Klicka här för att läsa mer om Millesgården och få lite kött på benen inför ert besök. Vi kan även rekommendera boken Malte möter Ängel av Maria Wiberg, som bl.a. finns i museibutiken.

Som vanligt har vi fri entré för barn och ungdomar t.o.m 18 år. Vi är tacksamma om ni kontaktar oss och meddelar hur många ni är och när ni kommer. Maila hit: Millesgårdens bokning

NOTERA: 
Observera att vi ej tar emot barn/skolgrupper före ordinarie öppettider (kl 11-17).
Under sommaren har vi ej några pedagogiska program. 
Tyvärr har vi inte möjlighet att arrangera barnkalas.

 

Millesgårdens traditionsenliga Äggjakt

Kom till Millesgården och hjälp påskharen att hitta sina ägg! 

Påskharen måste ha blivit helt förtrollad av magiska Millesgården, och inte alls hållit ordning på sina ägg!? Istället har påskharen skuttat runt och tittat på alla skulpturer och snödroppar i parken, och lagt sig att vila bland vårblommorna.

Hämta Äggjaktsrimmet i receptionen, hjälp haren att hitta sina färgglada ägg, och byt dem sedan mot ett smaskigt ägg i receptionen. 

Pris: Äggjakten kostar 30 kr. OBS: Ordinarie entrépris för medföljande vuxna tillkommer. Som vanligt är det fri entré för de mellan 0-18 år.
När: 23 - 31 mars (med reservation för ändringar)
Ålder: Vi tror att Äggjakten är roligast för barn och ungdom mellan ca 5 och 15 år, men alla är så klart välkomna!

Millesgårdens NYA barnspår

Millesgårdens nya barnspår tar dig på en tur genom skulpturparken och konstnärshemmet och låter dig möta Carl och Olga Milles, antikens gudar, italienska vyer, svenska blommor och alla möjliga slags djur.

Barnspåret är en mapp som är fylld av knep och knåp och får dig att rita, skriva och också berätta om dina tankar kring det du ser. Så det blir också roligt för de som går med dig på turen. Om du inte hinner rita färdigt kan du så klart ta med dig häftet och fortsätta hemma. I häftet finns även små korta LÄR DIG MER-texter, du kan bli en riktig Milles-expert! 

Både barnspåret och entrén är gratis för de under 18 år. Hämtas i receptionen.

GRATIS AUDIOGUIDE FÖR BARN

Ladda ned appen A guided tour i App Store eller i Google Apps och upptäck Millesgården i din egen mobil. 

Det finns många märkliga historier om Carl Milles och Millesgården. Knasiga idéer och planer på dinosaurier i Stockholms skärgård! I vår audioguide kan du lyssna på några av dem. På plats på Millesgården eller hemma i soffan. 

Audioguiden är gratis.
1. Ladda ned appen A guided Tour i App Store eller i Google Play 
2. Klicka på Millesgården.
3. Välj sedan det ljudspår du vill lyssna till.

OBS: Spåret Dödsmaskerna i biblioteket är otäckt, rek. fr. 11 år.

MILLESQUIZ

Pyssel och frågor som handlar om Olga och Carl och deras magiska Millesgården. Upptäck de små detaljerna, rita och svara på frågor. Hämta gratis Millesquiz i receptionen. Lycka till! 

KulTuren
App av Svenskt Kulturarv

Ladda ned KulTuren i App store eller Google apps och svara på frågor om Millesgården och massor av andra spännande museer och platser. Rekommenderad ålder från ca åk 3.

Änglajakt

TITTA! Ser du dem? Änglarna? De finns i skulpturparken och om du letar hittar du kanske någon i konstnärshemmet. Kom och hjälp oss att hitta Milles änglar! Hämta gratis Änglajakt (ett A4-papper med instruktioner och bilder) i receptionen och ge dig ut och leta på det magiska Millesgården. Hittar du dem alla väntar en liten belöning… Passa på att se utställningen i Konsthallen och varför inte njuta av en nybakad bulle i Millesgården Lanthandel? Vill du läsa mer om Millesgårdens änglar finns boken Malte möter Ängel av  Maria Wiberg i museibutiken.

Pris: Ingen föranmälan krävs och som vanligt är det fri entré för barn och ungdom t.o.m. 18 år.
Ålder: Vi tror att Änglajakten är roligast för barn och ungdom mellan 6 och 15 år, men alla är så klart välkomna! 

Skulpturjakt

Hämta gratis häfte och penna i receptionen och gå på en skulpturjakt i parken! I häftet finns bilder av skulpturer. Hitta dem i parken och fyll sedan i de delar av skulpturerna som fattas på bilderna. Liten vinst hämtas i Butiken när man lämnat in rätt svar. 

Pris: Ingen föranmälan krävs och som vanligt är det fri entré för barn och ungdom t.o.m. 18 år. 
Ålder: Vi tror att Skulpturjakten är roligast för barn och ungdom mellan 5 och 15 år, men alla är så klart välkomna! 
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.