Lyft blicken!

Dela med dig av dina minnen!

 

Inför uppmärksammandet av att konstnären och skulptören Carl Milles fyller 150 år 2025 vill vi be dig om hjälp. Har du ett personligt minne eller en berättelse kring något verk av Carl Milles, från en offentlig plats eller Millesgården Museum, som du vill dela med dig av? Möttes ni vid Orfeusgruppen utanför Konserthuset i Stockholm vid er första date, funderade du på människans litenhet varje gång du passerade Guds Hand på din löprunda i Eskilstuna stadspark eller svalkade du dig i Poseidonfontänen på Götaplatsen den där varma sommaren? Eller vill du vara med och skapa nya minnen? Carl Milles finns rikt representerad i Sverige och vi tror att många har minnen kopplade till hans konst så vi vill jättegärna höra din historia!

 

Maila oss ditt minne till lyftblicken@millesgarden.se

 

Har du en bild eller film du vill dela med dig av tillsammans med din berättelse så bifoga den!

 

Lyft blicken! är en del av det europeiska samarbetsprojektet Open Atelier där hela eller delar av utvalda bidrag kommer att presenteras i en utställning på Millesgården Museum i samband med uppmärksammandet av att Carl Milles fyller 150 år 2025. Lyft blicken! pågår från den 1 juni 2024.

 

Vi ser fram emot att få läsa om ditt minne!

 

/Millesgården Museum

 

 

Carl Milles är en av de mest kända konstnärerna i Sverige under 1900-talet och hans skulpturer finns placerade centralt runtom i svenska städer - i parker, på torg och vid institutioner. Milles själv uppfattade många av sina skulpturer som ett slags teckningar ritade i luften mot den omkringliggande himlen. Många gånger är skulpturerna placerade på höga pelare så för att se dem behöver vi se bort från våra datorer och mobiltelefoner och lyfta blicken!

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.