Lediga tjänster

Butiksansvarig till Millesgården museum! 

Är du en resultatorienterad och kreativ person med sinne för försäljning och med estetisk fingertoppskänsla? Nu finns chansen att få arbeta med att utveckla butiken på Millesgården museum i en attraktiv tillsvidareanställning.

 

Vilka är vi?
Millesgården Museum är ett av Sveriges största allkonstverk, högt beläget på Lidingö i en terrasserad skulpturpark med fontäner, blomsterplanteringar och med en vidsträckt utsikt över Stockholm. År 1936 skänktes platsen som gåva till svenska folket av den världsberömda skulptören Carl Milles som bodde och verkade här tillsammans med konstnärshustrun Olga.

 

Museet rymmer förutom konstnärshem, antiksamling och skulpturpark även en stor konsthall med tillfälliga utställningar och en attraktiv museibutik. Millesgården är en unik plats vars själ påverkar varje besökare. 

 

Vad innebär rollen som butiks- och värdskapsansvarig på Millesgården museum?
Som butiksansvarig får du möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt och är med och bidrar till att utveckla Millesgården till ett attraktivt, välbesökt och lönsamt besöksmål.

 

Exempel på ansvarsområden är: Du är del i den strategiska utvecklingen av museibutiken och ansvarar för att butiken håller hög lönsamhetsgrad och förstärker museiupplevelsen. I rollen som butiksansvarig har du bland annat ansvar för ansvar för inköp, utveckling av egna produkter, skyltning/visuell presentation av butik och reception, lagerhållning, butikskommunikation, kassahantering samt ut- och inleveranser. Du ansvarar även för butikskommunikationen, både via VM och sociala medier. Även ansvar för utveckling av webshopen ingår i uppdraget.

 

Vidare har du budget- och resultatansvar med uppföljning och rapportering.  

 

Dina erfarenheter och egenskaper:
Relevant utbildning inom Visual Merchandise och/eller servicesektorn eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.


Erfarenhet av butiksdrift inom livsstil-/besöksnäring-/museum.


Erfarenhet av budgetansvar med uppföljning mot övergripande mål, besöksmål och intäktsmål.

 

Ett intresse för- och eget kontaktnät inom design.

 

Vana av att arbeta i olika IT-/kassa- och fakturasystem.

 

Då arbetet är utåtriktat läggs stor vikt på hög social kompetens samt kommunikativ förmåga med både våra besökare och externa, liksom interna kontakter.

 

Du har mycket god förmåga driva ett framgångsrikt butikskoncept efter givna ramar och har känsla för ett attraktivt, uppdaterat och lönsamt butikssortiment och skyltning.

 

Du är ansvarstagande, noggrann, initiativtagande och prestigelös.

 

Du bidrar med positivitet och engagemang och coachar dina kollegor i den andan.

 

Därtill har du en stark administrativ ådra.

 

Självklart uttrycker du dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Vad erbjuder vi?
Vi är 15 tillsvidareanställda och ett antal timanställda och guider som tillsammans arbetar med att förvalta och utveckla magiska Millesgården – ett allkonstverk och museum med en livaktig utställningsverksamhet där besökaren är i fokus. Vi drivs av vår passion, att gå vår egen väg och att alltid addera något extra till besökarens upplevelse.  

 

Hos oss får du:
en anställning med trygga arbetsvillkor och bra villkor kring semester, föräldraledighet och kompetensutveckling. Möjlighet att arbeta i en kreativ och inspirerande miljö på en av Stockholms vackraste platser. Stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i en organisation med ett viktigt uppdrag. Förmåner i form av rabatter och fribiljetter, tjänstepension, och sjukvård- och läkemedelskostnader för att nämna några.

 

Omfattning och placering:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100%, med inledande provanställning på 6 månader. Planerat tillträde är 1 oktober eller enligt överenskommelse och med placering på Millesgården på Lidingö.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Källström, museichef/VD, via e-post sara.kallstrom@millesgarden.se

 

Ansökan:
Låter ovan spännande? Då vill vi veta mer om dig!

 

Varmt välkommen med din ansökan, dock senast den 10 augusti. Ansökningar med urval och intervjuer hanteras löpande så vänta inte med din ansökan. Skicka ansökan och CV till sara.kallstrom@millesgarden.se

 

Vi använder oss av en kompetensbaserad rekrytering med dina personliga egenskaper i fokus. Vi vill att vår arbetsplats ska vara en spegling av samhället och eftersträvar mångfald, därför uppmanar vi alla kvalificerade kandidater att söka tjänsten.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.