Kommande utställningar

LENA ANDERSONS VÄRLD
19 JUNI - 22 SEPTEMBER 2019

I utställningen Lena Anderson värld får vi se allt från de första idéskisserna till de detaljrika akvarellmålningar som tryckts i böckerna. Här finns självklart Linnea men också favoriterna som Maja, Mollan, Storm- Stina, Kotten och Kanin. Kom och lyssna på sagan i Storm-Stinas hus, lär dig klockan med farbror Knut, gå på bron med Linnea hos Monet eller titta in till Maja där hon sitter i sitt växthus fyllt av tomater. Vi får också möta kvinnan bakom böckerna, se några av Lena Andersons akvareller och kolteckningar som aldrig tidigare visats inför publik.  Sedan genombrottsboken Linnea i Målarens trädgård har Lena Andersons målningar och berättelser fångat generationers nyfikenhet och läslust.

Som en röd tråd i hennes konstnärskap finns alltid naturen, blommorna och lusten
att dela med sig av kunskapen. En utställning för flera generationer som breder ut sig både inne och ute i parken. Lena Anderson har gett ut 46 titlar och fått både svenska och internationella utmärkelser och priser. 

BORTOM VÅR HORISONT
Hilma af Klint, Tyra Kleen och Lucie Lagerbielke
5 OKT - 9 FEB 2020

Runt sekelskiftet 1800-1900 fanns ett stort intresse för andligt sökande. Många konstnärer sökte sig till esoteriska rörelser för att genom seanser och meditation komma i kontakt med världar bortom den fysiska. I utställningen presenteras tre svenska konstnärer, Hilma af Klint, Tyra Kleen och Lucie Lagerbielke, som alla hade ett intresse för ockultism.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse