Dukat för middag i Stora Ateljén.
Carpaccio av Millesgården Lanthandels kockar
Festklätt par i museet. Foto: Carl Bengtsson

Hyra lokaler

Millesgårdens nästan två hektar stora skulpturpark med konstnärshem, konsthall och restaurang är en unik miljö där exklusiva evenemang gått av stapeln under åren. 

Vi är försiktiga med större fester och evenemang i våra museala lokaler. Det råder vissa restriktioner, dels p.g.a. den känsliga miljön och dels p.g.a. att konstnärshemmet stundtals är utställningslokal för mindre utställningar, men berätta gärna om era önskemål så kan vi boka ett möte där vi visar dig lokalerna och berättar om möjligheterna på denna fantastiska plats. Konsthallen är ej tillgängligt för uthyrning. 

En kväll i Konstnärshemmet

Era gäster välkomnas Carl Milles väg 2. Marschaller lyser upp marmorportalen och leder dem in på Övre terrassen. En drink med passande tilltugg eller kanapéer serveras i skulpturparken och ni får en privat guidad tur där ni får veta mer om Carl Milles och hans allkonstverk Millesgården. Detta är mycket uppskattat och ger ett mervärde till festligheterna.

Turen avslutas med att ni visas in till den magnifika Stora Ateljén där dukade runda bord med vita linnedukar väntar. Omgivna av Carl Milles originalskulpturer avnjuter ni en skräddarsydd säsongsanpassad meny med utvalda drycker från Millesgården Lanthandel. Era gäster har privat tillgång till muséets rum och salonger: Antiksamlingen, Röda rummet, Musikrummet samt Övre terrassen och kan njuta av den konst och skulptur som finns på plats. En värd från Millesgården finns med er under kvällen om ni har frågor. Önskar ni musikunderhållning finns en flygel i Stora Ateljén till ert förfogande.

Dans är inte möjligt i museet eftersom det i varje rum finns originalkonst. Max 62 p sittande vid runda bord 150 cm i diameter i Stora Ateljén. Vid mingel / ståbord kan man vara fler. 

Pris:
Hyra helkväll (sluttid senast 01.00) 50 000 SEK (momsbefriat pris). Kostnader för catering (mat, dryck, serveringspersonal samt hyrgods) tillkommer. För menyförslag, gå in på Millesgården Lanthandels hemsida

Vigsel i Stora ateljén

Era gäster välkomnas Carl Milles väg 2 efter 17.00 och ni har sedan tillgång till Stora Ateljén i 3 timmar. Om vädret tillåter är ni varmt välkomna att ha brudskålen på Övre Terrassen. Efterföljande middag och bröllopsfest erbjuds av Millesgården Lanthandel på deras trevliga terrass. Se mer på deras hemsida.

Pris: 
Hyra 3 timmar efter 17.00. 25 000 SEK (momsbefriat pris). 

Varmt välkommen! Upplev ett magiskt Millesgården efter stängning.
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.