Att fotografera på Millesgården

Vi får många förfrågningar om att få fotografera och filma i Millesgårdens miljöer och här följer några riktlinjer för vad som gäller:

I Skulpturparken och Konstnärshemmet är ni varmt välkomna att fotografera för privat bruk. Sprid gärna i sociala medier. På Instagram med platstag samt #millesgarden #millesgården och @millesgarden.

I Konsthallen är det tillåtet att fotografera för privat bruk (utan blixt) samt för journalister under pågående utställningar, om annat ej anges i utställningen.

Det är inte tillåtet att på eget bevåg genomföra modefotograferingar på Millesgården. 

All avbildning av Carl Milles verk, tagna inom museiområdet är belagd med ersättning OM materialet används i kommersiellt syfte, detta förutsatt att det godkänts av Millesgården. Detta gäller alla trycksaker, webb och film. Ersättningens omfattning grundas på distribution och forum. BUS - Bildkonst Upphovsrätt i Sverige. 

Eftersom museet är öppet för våra besökare är det endast i undantagsfall fotografering i kommersiellt syfte godkänns. För fotografering i annat syfte än privat i Konstnärshemmet gäller, om det godkänns, regelrätt hyra av våra lokaler. Kontakta marknadsansvariga Randy Jämtlid på 08-446 75 89. 

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.