Milleskrukan. Finns i 4 storlekar. 
Keramik från Paradisverkstan på Öland. 
Boken om Carl Milles & Millesgården.

Butik

Varmt välkommen att besöka vår webshop  eller vår museibutik på plats.

Millesgårdens Museibutik ligger i anslutning till entrén på Herserudsvägen 32 och följer museets öppettider och har ett brett sortiment av varor. Både det egna sortimentet med anknytning till Carl Milles och Millesgården samt presenter och böcker till stora och små.

Här följer ett urval av Millesgårdens eget sortiment:

GRYTUNDERLÄGG - Med gjutjärnsgrinden på övre terrassen som förlaga säljer vi ovala svarta grytunderlägg med Ruth Milles ordspråk: Låt mig verka medan dagen brinner (1908). 

BOKEN - THE HOME AND ART OF CARL MILLES: MILLESGÅRDEN - ETT KONSTNÄRSHEM. Under ett helt år har fotografen Yanan Li varit på Millesgården och förevigat skulpturparken och konstnärshemmet. Resultatet är ett stort antal bilder där museets park ändrar karaktär efter årstiderna. Texter och intervjuer av bland annat museichef Onita Wass, konstkritiker Sophie Allgårdh och Gregory Wittkopp från Cranbrook Academy of Art. Förlag: Arvinius + Orfeus Publishing. Formgivning: Lars Fuhre. 

MILLESKRUKAN - Den formgavs av Carl Milles på 1920-talet och tillverkas av Gustavsberg. Den finns i flera storlekar och passar till allt från vårens skira påskliljor till julens praktfulla julstjärnor.

Millesgården har även producerat en terrakottakruka med dekor och fat. Krukan finns i två storlekar och har dekor tagen från Carl Milles bildvärld.

SUSANNASERIEN - Millesgårdens butik har även tagit fram en serie tennprodukter med dekor av ett löv. Lövet är en detalj ur Carl Milles Susannafontän från 1916. I serien finns bl.a. en ljusstake, en ask samt smycken.

SKISSER - Reproduktioner tryckta på högkvalitativt papper av Carl Milles originalskisser finns i fyra olika motiv. Bl.a. Lekande änglar från 1952. Storlek 50x70 cm. Reproduktionerna säljs i en mapp med information om Millesgården och Carl Milles.

AFFISCHER - Vi säljer affischer från pågående och tidigare utställningar till fördelaktiga priser. Bl. a fyra vackra motiv från Millesgården med bilder tagna av fotograf Yanan Li.

PARADISLYKTAN - Eva Paradis från Paradisverkstan på Öland har inspirerats av Carl Milles Tritonfontän på Millesgårdens övre terrass och tagit fram en serie ljuslyktor samt en vas Tritonvasen. Ljuslyktorna finns i ett stort antal färger men den unika millesgröna färgen finns endast på Millesgården.

KYLSKÅPSMAGNETER OCH VYKORT - I massor av motiv och utföranden.

P. S Kom ihåg att du inte behöver betala entré till Millesgården om du bara vill handla i butiken. D. S

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.