Att fotografera på Millesgården

Vi får många förfrågningar om att få fotografera och filma i Millesgårdens miljöer och här följer några riktlinjer för vad som gäller:

- I Skulpturparken och Konstnärshemmet är ni varmt välkomna att fotografera för privat bruk. Sprid gärna i sociala medier. På Instagram med platstag samt #millesgarden #millesgården och @millesgarden.

- I Konsthallen är det tillåtet att fotografera för privat bruk (utan blixt) samt för journalister under pågående utställningar, om annat ej anges i utställningen.

- Det är inte tillåtet att på eget bevåg genomföra modefotograferingar på Millesgården. 

- Det är inte tillåtet att marknadsföra produkter i Millesgårdens miljöer. 

- Det är inte tillåtet att, som tex influencer, lägga upp sponsrade inlägg i Millesgårdens miljöer.

- All avbildning av Carl Milles verk, tagna inom museiområdet är belagd med ersättning OM materialet används i kommersiellt syfte, detta förutsatt att det godkänts av Millesgården. Detta gäller alla trycksaker, webb och film. Ersättningens omfattning grundas på distribution och forum. BUS - Bildkonst Upphovsrätt i Sverige. 

- Eftersom museet är öppet för våra besökare är det endast i undantagsfall fotografering i kommersiellt syfte godkänns. För fotografering i annat syfte än privat i Konstnärshemmet gäller, om det godkänns, regelrätt hyra av våra lokaler. Kontakta marknadsansvarig Randy Jämtlid på 08-446 75 89. 

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.