Att fotografera på Millesgården

Vi får många förfrågningar om att få fotografera och filma i Millesgårdens miljöer och här följer några riktlinjer för vad som gäller:

- I Skulpturparken och Konstnärshemmet är ni varmt välkomna att fotografera för privat bruk. Sprid gärna i sociala medier. På Instagram med platstagg samt #millesgarden #millesgården och @millesgarden.

- I Konsthallen är det tillåtet att fotografera för privat bruk (utan blixt) samt för journalister under pågående utställningar, om annat ej anges i utställningen.

- Det är inte tillåtet att på eget bevåg genomföra modefotograferingar på Millesgården. 

- Det är inte tillåtet att marknadsföra produkter i Millesgårdens miljöer. 

- Det är inte tillåtet att, som tex influencer, lägga upp sponsrade inlägg i Millesgårdens miljöer där ni gör reklam för prosukt eller tjänst.

- All avbildning av Carl Milles verk, tagna inom museiområdet är belagd med ersättning OM materialet används i kommersiellt syfte. Detta förutsatt att det inte godkänts av Millesgården. Detta gäller alla trycksaker, webb och film. Ersättningens omfattning grundas på distribution och forum. BUS - Bildkonst Upphovsrätt i Sverige. 

- Eftersom museet är öppet för våra besökare är det endast i yttersta undantagsfall fotografering i kommersiellt syfte godkänns. För fotografering i annat syfte än privat i Konstnärshemmet gäller, om det godkänns, regelrätt hyra av våra lokaler.

För frågor kring samarbete, v.g. kontakta Thérèse Dyhlén. therese.dyhlen@millesgarden.se
För frågor kring sociala medier, v.g kontakta Maria Soreby maria.soreby@millesgarden.se


Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.