Butik

VARMT VÄLKOMMEN TILL MILLESGÅRDENS MUSEIBUTIK

 

Butiken ligger i anslutning till huvudentrén på Herserudsvägen 32 och har samma öppettider som museet. Vi har ett brett utbud av varor, både vårt egna sortiment med anknytning till Carl Milles och Millesgården samt ett handplockat urval av presenter och böcker till stora och små.

 

Du behöver inte betala någon entréavgift till museet för att handla i museibutiken.

 

Vår webshop hittar ni här.  

 

Ett urval av Millesgårdens egna sortiment:

 

MILLESKRUKAN - Carl Milles formgav krukan, som finns i flera storlekar, på 1920-talet och den tillverkas av Gustavsberg.

 

GRYTUNDERLÄGG - Ruth Milles ordspråk ”Låt mig verka medan dagen brinner” (1908) som står på smidesjärnsgrinden på Övre Terrassen är förlaga till våra svarta grytunderlägg.

 

BRICKOR OCH SERVETTER – Dekorativa brickor och servetter med Carl Milles karaktäristiska murgrönerankor eller Olga Milles vallmomotiv.

 

THE HOME AND ART OF CARL MILLES: MILLESGÅRDEN - ETT KONSTNÄRSHEM - Under ett helt år förevigade fotografen Yanan Li Skulpturparken och Konstnärshemmet när det ändrar karaktär efter årstiderna. Texter och intervjuer av bland andra museichef Onita Wass, konstkritiker Sophie Allgårdh och Gregory Wittkopp från Cranbrook Academy of Art. 

 

SUSANNASERIEN – I Millesgårdens serie tennprodukter med dekor av ett löv finns bl a en ljusstake, ett fat, en ask samt smycken. Lövet förekom i Carl Milles dekorvärld under lång tid och det synns bl a på Milleskrukan och på flera platser i skulpturparken. Just detta löv är en detalj ur brunnskaret till Milles Susannafontän från 1916.

 

TRITONVASEN & PARADISLYKTAN - Paradisverkstan på Öland har inspirerats av Carl Milles Tritonfontän på Millesgårdens övre terrass och tagit fram en serie ljuslyktor samt en vas Tritonvasen. Ljuslyktorna finns i ett stort antal färger men den unika millesgröna färgen finns endast på Millesgården.

 

SKISSER - Reproduktioner tryckta på högkvalitativt papper av Carl Milles originalskisser finns i fyra olika motiv, bl.a. Lekande änglar från 1952. Storlek 50x70 cm. Reproduktionerna säljs i en mapp med information om Millesgården och Carl Milles.

 

AFFISCHER, KYLSKÅPSMAGNETER OCH VYKORT – Vi har affischer från pågående och tidigare utställningar samt vackra motiv från Millesgården tagna av fotograf Yanan Li samt vykort och kylskåpsmagneter med massor av motiv och i olika utföranden.

 

Välkomna!

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.