Butik

Milleskrukan. Finns i 4 storlekar. 
Keramik från Paradisverkstan på Öland. 
Boken om Carl Milles & Millesgården.

Varmt välkommen att besöka vår webshop eller vår museibutik på plats.

Millesgårdens Museibutik ligger i anslutning till entrén på Herserudsvägen 32 och följer museets öppettider och har ett brett sortiment av varor. Både det egna sortimentet med anknytning till Carl Milles och Millesgården samt presenter och böcker till stora och små.

Här följer ett urval av Millesgårdens eget sortiment:

GRYTUNDERLÄGG - Med smidesjärnsgrinden på övre terrassen som förlaga säljer vi ovala svarta grytunderlägg med Ruth Milles ordspråk: Låt mig verka medan dagen brinner (1908). 

BOKEN - THE HOME AND ART OF CARL MILLES: MILLESGÅRDEN - ETT KONSTNÄRSHEM. Under ett helt år har fotografen Yanan Li varit på Millesgården och förevigat skulpturparken och konstnärshemmet. Resultatet är ett stort antal bilder där museets park ändrar karaktär efter årstiderna. Texter och intervjuer av bland annat museichef Onita Wass, konstkritiker Sophie Allgårdh och Gregory Wittkopp från Cranbrook Academy of Art. 
Förlag: Arvinius + Orfeus Publishing. Formgivning: Lars Fuhre. 

MILLESKRUKAN - Den formgavs av Carl Milles på 1920-talet och tillverkas av Gustavsberg. Den finns i flera storlekar och passar till allt från vårens skira påskliljor till julens praktfulla julstjärnor.

SUSANNASERIEN - Millesgårdens butik har även tagit fram en serie tennprodukter med dekor av ett löv. Lövet förekom i Carl Milles dekorvärld under lång tid. De finns på Milleskrukan och på flera platser i skulpturparken. Just detta löv är en detalj ur brunnskaret till Milles Susannafontän från 1916. I serien finns bl.a. en ljusstake, ett fat, en ask samt smycken.

SKISSER - Reproduktioner tryckta på högkvalitativt papper av Carl Milles originalskisser finns i fyra olika motiv. Bl.a. Lekande änglar från 1952. Storlek 50x70 cm. Reproduktionerna säljs i en mapp med information om Millesgården och Carl Milles.

AFFISCHER - Vi säljer affischer från pågående och tidigare utställningar till fördelaktiga priser.
Bl. a fyra vackra motiv från Millesgården med bilder tagna av fotograf Yanan Li.

TRITONVASEN & PARADISLYKTAN - Eva Paradis från Paradisverkstan på Öland har inspirerats av Carl Milles Tritonfontän på Millesgårdens övre terrass och tagit fram en serie ljuslyktor samt en vas Tritonvasen. Ljuslyktorna finns i ett stort antal färger men den unika millesgröna färgen finns endast på Millesgården. Tritonvasen finns i vitt, svart samt grönt. 

KYLSKÅPSMAGNETER OCH VYKORT - I massor av motiv och utföranden.

P. S Kom ihåg att du inte behöver betala entré till Millesgården om du bara vill handla i butiken. D. S

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.