Kommande utställningar

GRAND ANTIQUES
13-16 oktober 2016

GrandAntiques är Skandinaviens mest högklassiga antikmässa som arrangeras vartannat år av Sveriges Konst- och Antikhandlareförening. Under fyra dagar ställer tjugo konst-, design- och antikhandlare ut det bästa inom konst, antikviteter, design, silver och smycken på Millesgården. Guidade visningar varje dag. Öppettider torsdag - söndag kl 11-17.

Utställare:
Berglöfs Antikhandel
Bowallens Antik
Edelstam Konst och Antikviteter
Fahlnaes Konsthandel
Galerie Donner
Galleri Claes Moser
Galleri Frendberg
Gula Huset
Helms Antikvitetshandel
Hoffmans Antikhandel
Knutsson Antik och Konsthandel
Kurt Ribbhagen
Larssons Konsthandel
Lundgrens
Mollbrinks Konsthandel
Nordlings Antik
Sjöström Antik 
Skajs Antikhandel
Zimmerdahl Antiques and Design

Om Sveriges Konst- och Antikhandlareförening:

Sveriges Konst- och Antikhandlareförening, SKAF, är en branschorganisation för konst- och antikhandlare inom handelsområdena konst, antikviteter och design. Föreningen har 50 medlemmar med säte i Sverige och Finland och är de främsta experterna inom sina respektive områden. Sveriges Konst- och Antikhandlareförening arrangerar vartannat år Skandinaviens ledande antikmässa Grand Antiques, är årligen medarrangör till den stora antikmässan i Älvsjö och Helsingborg konst & antikmässa. 

www.konstantik.se

TOVE JANSSON

LUSTEN ATT SKAPA OCH LEVA

22 oktober - 22 januari 2017

Tove Jansson (1914-2001) är en av de mest kända finska konstnärerna genom tiderna. Konstmuseet Ateneum har producerat en vandringsutställning som presenterar Janssons breda karriär som konstnär, illustratör, karikatyrtecknare, författare och skapare av Muminfigurerna och -berättelserna.
Turnén kommer att starta på Millesgården i Stockholm.

Utställningen täcker alla skeden i Janssons produktiva karriär - måleriet från 1930-talets surrealistiska konstverk till 1960-70-talets mer abstrakta uttryck, de träffsäkra satiriska antimilitaristiska illustrationerna i tidskriften Garm, monumentalmålningarna i offentliga lokaler och Muminfigurerna och -berättelserna som blivit otroligt populära i hela världen.