Milleskrukan. Finns i 4 storlekar. 
Keramik från Paradisverkstan på Öland. 
NYTT 2016: Boken om Carl Milles & Millesgården.

Butik

Millesgårdens Museibutik har ett brett sortiment av varor. Både det egna sortimentet med anknytning till Carl Milles och Millesgården samt presenter och böcker till stora och små.

Här följer ett urval av Millesgårdens eget sortiment:

BOKEN - THE HOME AND ART OF CARL MILLES: MILLESGÅRDEN - ETT KONSTNÄRSHEM, release den 30 juni. Under ett helt år har fotografen Yanan Li varit på Millesgården och förevigat skulpturparken och konstnärshemmet. Resultatet är ett stort antal bilder där museets park ändrar karaktär efter årstiderna. Texter och intervjuer av bland annat museichef Onita Wass, konstkritiker Sophie Allgårdh och Gregory Wittkopp från Cranbrook Academy of Art. Förlag: Arvinius + Orfeus Publishing. Formgivning: Lars Fuhre. 

MILLESKRUKAN - Den formgavs av Carl Milles på 1920-talet och tillverkas av Gustavsberg. Den finns i flera storlekar och passar till allt mellan vårens skira påskliljor och julens praktfulla julstjärnor.

Nytt för 2015 är en terrakottakruka med dekor och fat. Krukan finns i två storlekar och har dekor tagen från Carl Milles bildvärld.

SUSANNASERIEN - Millesgårdens butik har även tagit fram en serie tennprodukter med dekor av ett löv. Lövet är en detalj ur Carl Milles Susannafontän från 1916. I serien finns bl.a. en ljusstake, en ask samt smycken.

SKISSER - Reproduktioner tryckta på högkvalitativt papper av Carl Milles originalskisser finns i fyra olika motiv. Bl.a. Lekande änglar från 1952. Storlek 50x70 cm. Reproduktionerna säljs i en mapp med information om Millesgården och Carl Milles.

AFFISCHER - Vi säljer affischer från pågående och tidigare utställningar till fördelaktiga priser. Nyhet: fyra vackra motiv från Millesgården med bilder tagna av fotograf Yanan Li.

PARADISLYKTAN - Eva Paradis från Paradisverkstan på Öland har inspirerats av Carl Milles Tritonfontän på Millesgårdens övre terrass och tagit fram en serie ljuslyktor. De finns i ett stort antal färger men den unika Millesgröna färgen finns endast på Millesgården.

Välkommen in och upptäck butiken på Lidingö eller handla i vår webshop.

P. S Kom ihåg att du inte behöver betala entré till Millesgården om du bara vill handla i butiken. D. S